Welkom op de website van het Samenwerkingsverband VO Voorne-Putten en Rozenburg (VOVPR). Deze website is bedoeld voor iedereen die met het voortgezet (speciaal) onderwijs in de regio Voorne – Putten – Rozenburg te maken heeft.

Het samenwerkingsverband VOVPR telt ca. 10.000 leerlingen en is met dit aantal een gemiddeld samenwerkingsverband. In het samenwerkingsverband liggen de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Ook de deelgemeente Rozenburg behoort tot het samenwerkingsverband VOVPR.

Het samenwerkingsverband VO VPR wil aan elke leerling passend onderwijs bieden. Het belang van de leerling en de ouders is hierbij het uitgangspunt. Het samenwerking werkt vanuit de volgende visie:

  • Waar mogelijk en wenselijk inclusief onderwijs door versterking van het regulier onderwijs.
  • Vroegtijdig signaleren en vroegtijdig handelen.
  • De ontwikkeling van curatieve voorzieningen naar preventieve interventies.
  • Uitgaan van de leerling in de context van zijn/haar leven.
  • Ouders zijn gesprekspartners van de school en worden betrokken bij de overleggen over hun kind.

Via het keuzemenu in de bovenbalk is informatie over de deelonderwerpen beschikbaar. De informatie ingedeeld in vier informatiedelen, over het samenwerkingsverband, voor de scholen, voor ouders en wat na het voortgezet onderwijs. Mocht u na het bekijken van deze website nog vragen hebben of aanvullende informatie willen ontvangen, dan kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen.

dd 280218_1