Organisatie

We zetten ons in om zoveel mogelijk leerlingen een passende onderwijsplek te bieden binnen de Hoeksche Waard. Om dit te bereiken is er maatwerk nodig en dat realiseren we samen met onze aangesloten scholen voor basisonderwijs en andere partners binnen de Hoeksche Waard.

Bestuur

Het Algemeen bestuur van het samenwerkingsverband is belast met het besturen van de stichting. Alle deelnemende besturen in het samenwerkingsverband hebben hierin een zetel.

Het Algemeen bestuur bestaat uit:

  • Dhr. A. Keller (voorzitter); namens Stichting De Hoeksche School, openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard
  • – Mevr. J. Warmels (secretaris/penningmeester); namens Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (VCVO) De Willem van Oranje
  • – Dhr. J. Winters (lid); namens Christelijke Scholengroep De Waard
  • – Mevr. M.J. De Kreek-Haven (lid); namens Stichting Yulius Onderwijs
  • – Dhr. E. Weide (lid); namens Yuverta MBO

Het Algemeen bestuur heeft de taken en bevoegdheden als volgt verdeeld:

  • Toezichthoudend bestuur, bestaat uit:
    • Dhr. J. Winters
    • Mevr. M.J. De Kreek-Haven
    • Dhr. E. Weide
  • Dagelijks bestuur, het uitvoerend deel van het bestuur.
    Bestaat uit:
    • Dhr. A. Keller (voorzitter)
    • Mevr. J. Warmels (secretaris/penningmeester)

Directie

Naast het bestuur heeft de stichting een directie, die belast is met door het bestuur gemandateerde taken en bevoegdheden. De directie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het ondersteuningsplan van het Samenwerkingsverband en de daarin opgenomen beleidsdoelen.
De directie (tevens Toelaatbaarheidscommissie) wordt gevormd door mevrouw Tineke Leuvekamp.

Toelaatbaarheidscommissie

Het SWV 28.15 heeft als beleid vastgesteld, dat de ondersteuning voor kinderen met problemen gezien moet worden als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van regulier en speciaal (voortgezet)onderwijs. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid komt tot uitdrukking in de inrichting van bovenschoolse voorzieningen, die bekostigd worden uit het gemeenschappelijke ondersteuningsbudget van het SWV.

Eén van de bovenschoolse voorzieningen in het SWV 28.15 is de wettelijk verplichte Toelaatbaarheidscommissie (TLC). Deze commissie heeft de taak te beoordelen of een leerling toelaatbaar is tot een school voor  Voortgezet (speciaal) onderwijs (VSO) en heeft de bevoegdheid een toelaatbaarheidverklaring voor plaatsing in het VSO af te geven. De communicatie vanuit de TLC naar scholen zal via Onderwijs Transparant of via de e-mail lopen. De besluiten en begeleidende brieven volgen per post richting ouders.

De Toelaatbaarheidscommissie (TLC) heeft een onderzoeks- en adviesfunctie en beslist over de toelaatbaarheid voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) voor de clusters 3 en 4.

Het team van de TLC bestaat uit:
Voorzitter: Tineke Leuvekamp
Onafhankelijk deskundige: Jasper Smit- van Schie
Orthopedagoog: Karin Tuijtel

Medezeggenschap

Ouders en onderwijspersoneel hebben zeggenschap over Passend Voortgezet Onderwijs. Dit is georganiseerd in de ondersteuningsplanraad van het Samenwerkingsverband. Het ondersteuningsplan behoeft de instemming van deze ondersteuningsplanraad. In het Samenwerkingsverband VOHW bestaat de ondersteuningsplanraad uit twee personen per schoolbestuur: één lid namens het personeel en één lid namens de ouders. De afgevaardigde personen hoeven geen lid te zijn van de (G)MR.